Eduard Schaepman gaat samen met investeerders Marcel Boekhoorn en Lost Boys-oprichter Michiel Mol een keten van flexkantoren opzetten: Tribes.  De oud CEO van Regus wil naar ‘een ander level, een hoger niveau’. Naar zijn mening draait het niet meer alleen om werken, maar om ontmoeten.

Community en dingen delen

Business nomads 1.0 (reclameposter Tribes)

De grootste kritiek van Schaepman is dat in de huidige markt kantoren niet ingericht voor mensen maar vanuit een organisatie. Hij wil met Tribes, een community creëren waar men zich thuis voelt en waar dingen gedeeld worden. Zowel materiaal als kennis. Met Tribes wil hij een mooie, huiselijke omgeving neerzetten die ook nog eens duurzaam is.

Verbinding door design

Om verbinding tussen de business nomads te versterken, is in het office design gekozen voor een open routing. Er zijn diverse soorten werkplekken beschikbaar, zoals day offices, co-working, kleine en grote vergaderruimtes/conferentiezalen, concentratie- en open werkplekken, een Tribes Table en een inspirerende food & work lounge. AbrahamsCrielaers was verantwoordelijk voor het design.

Altijd een Tribe in de buurt

Tribes opent in eerste instantie 3 vestigingen. Eindhoven, Capelle aan de IJssel en Rotterdam. Daarna zullen in 2015 nog Tribes opengaan in Utrecht, Den Haag, Arnhem, Brussel, Antwerpen en Gent.

In Rotterdam zal Tribes per 1 juli 2015 haar locatie in de Wilhelminatoren op de Kop van Zuid betrekken.

Meer informatie? Lees hier meer over Tribes of bezoek de site van Wilhelminatoren.

tags for this article: Rotterdam |  Work-life |  Workstyles |