Staand werken. Je hoort er veel over, maar wat is nou waar? Wat is zinvol, gezond, effectief en welke tips moeten we vooral met een korreltje zout nemen?

Ongezond zitten

Al veel langer heeft onderzoek uitgewezen dan (te) veel zitten de gezondheid van de moderne kantoormedewerker negatief beïnvloedt. Suikerziekte, hart- en vaatziekten, onvoldoende gewrichtssoepelheid en een verhoogde kans op overgewicht. Om maar wat te noemen.

Niet alleen staan

Vanzelfsprekend is alleen ‘staan’ hiervoor niet de enige oplossing. Beweging, lopen, staan, traplopen, wandelen zijn allen effectief tegen de bovenstaande gezondheidsgevaren. Maar omdat u en ik nu eenmaal worden geacht toch werk te verrichten dat een beeldscherm en een vaste plek vereist is niet de hele dag staan een mooi begin. In een onlangs gepubliceerd artikel in de British Journal of Sports Medicine werd aanbevolen om minstens 2u per dag te staan. Liefst uit te bouwen naar 4u. Per dag dus. Ga er maar aan staan.

Gezond verstand

Om een gezond lichaam te krijgen is het echter raadzaam ook je gezonde verstand te blijven gebruiken. Dus niet van de een op de andere dag opeens alleen nog maar staan. Niet hele dagen alleen maar staan, want dan krijg je net zozeer weer overbelastingen. Maar rustig beginnen, afwisselen en langzaam opbouwen. Kun je gelijk eens testen of die overleggen staand inderdaad sneller afgerond zijn dan die zit-marathons.

Smart Offices

In onze Smart Offices kantoren geven we ook veel aandacht aan gezonde werkomgevingen, werkplekken en hulpmiddelen die zijn toegesneden op de specifieke taken waar medewerkers van uw organisatie aan werken. Op het gebied van bijzondere inrichtingsconcepten hebben we een naam hoog te houden in onze panden Hofpoort en Wilhelmina Tower in Rotterdam, al was het alleen maar om de boeiende ideeën van Tribes en SPACES. Maar ook de verbouwing van AIRBORNE Tower in Arnhem geeft veel ruimte voor nieuwe werkplekconcepten.

Portable-Standing-Desk

tags for this article: Future |  Work-life |  Workstyles |